Výsledky

Rok 2018

Finále ligy juniorů - Holešov

Komentář: Juniorské družstvo vicemistry republiky

Holešovským juniorům se opět po roce podařil úspěch ve finále ligy. Letos dokonce dosáhli o stupínek víš než vloni a obsadili stříbro. Vicemistři závodili ve složení Daniel Kolář, Martin Novotný, Vít Kořínek, Jan Kolář, Jan Sanétrník a hostující Arnošt Vogel. Loňský člen bronzového družstva Petr Vojtičko byl letos v roli asistenta hlavního trenéra Daniela Koláře staršího.

Nejlepšího výsledku 297 bodů dosáhl Vít Kořínek (107+140), který měl také jako jediný z družstva všech 6 pokusů platných. Martinu Novotnému (110+132) a Arnoštu Vogelovi (112+130) se dařilo v trhu, ovšem nadhoz nebyl úplně podle jejich představ. Přesto jim tento výkon stačil na 284 bodů. Ostřílený závodník Daniel Kolář (111+122) předvedl svůj standard 282 sb. a rovněž tak dopomohl k výbornému výsledku celého družstva. Šestici závodníků uzavírali dva junioři do 17 let, Jan Kolář (103+122) a Jan Sanétrník (91+110). Oba dva měli téměř stejný bodový výkon. Jan Sanétrník 261 bodů a Jan Kolář 265 bodů.

V celkovém pořadí zvítězil s náskokem Sportovní klub vzpírání Oty Zaremby – Horní Suchá „A“ (1568 bodů). Po druhé v historii připadlo druhé místo oddílu TJ Holešov (1413 bodů). Třetí místo obsadili loňští vicemistři TJ SOUz Boskovice (1380 bodů). Čtvrtý skočil jediný finalista z Čech TJ VTŽ Chomutov (1276 bodů). Páté místo připadlo „B“ družstvu z Horní Suché (1266 bodů) a šesté místo obsadil Sokol JS Zlín (1240 bodů).

Vysokoškolská liga - Brno

MČR mužů a žen - Havířov

VC Holešova

3. kolo III. ligy mužů- Olomouc

3.kolo II. ligy mužů a žen- Nový Hrozenkov

3.kolo ligy juniorů - Zlín

Komentář:

🏋🏋🏋 Dne 13.10.2018 se ve Zlínské vzpírárně uskutečnilo 3. kolo ligy juniorů ve vzpírání skupiny "C". Zúčastnily se družstva domácího Zlína, TJ SOUZ Boskovice a TJ Holešov „A“ a „B“.

Holešovské „áčko“ bylo v oslabení kvůli absenci bratrů Kolářových, proto "A" družstvo doplnil závodník Petr Vojtičko. Výkony ve družstvu byly vyrovnané, o tom svědčí i velmi malé množství neplatných pokusů. Nejlepším družstvem této skupiny se stalo družstvo TJ SOUZ Boskovice, které táhne hlavně závodník a reprezentant ČR, Petr Mareček (383 sb. 👏). Na druhém místě se umístil TJ Holešov 💪 a třetí místo zbylo na domácí Zlín.

Družstva Boskovic a Holešova se ještě setkají na závěrečném Finále ligy, kde budou nejspíše bojovat o stupně vítězů s družstvem ze severomoravské skupiny "B" a to s Horní Suchou. (autor: Petr Vojtičko)

MČR juniorů a juniorek do 23 let - Holešov

Komentář:

Letošní Mistrovství republiky juniorů a juniorek do 23 let hostil oddíl TJ Holešov. Samotná soutěž začala v 10:00 první skupinou juniorek (do 48, do 53 a do 58 kg). V ní se představila i Iva Suszkova, která z minimální přípravy, vytěžila maximum a obsadila 2. místo v kategorii do 53 kg (45 trh a 56 nadhoz).

V mužské části soutěže měl domácí oddíl zastoupení v kategorii do 77, do 85 a do 94 kg. V kategorii do 77 kg si připsal svůj první velký start Petr Bárta, který ovšem po trhu (95 kg) nezvládl základ v nadhozu na 115 kg a ve dvojboji tím pádem nemohl být hodnocen. Podobně kvůli vysokému základu v trhu dopadl i Daniel Kolář a v kategorii do 85 kg taky nezapsal ani jeden platný pokus.

Ve stejné kategorii (do 85 kg) se představili i další dva naši zástupci - Vít Kořínek a Martin Novotný. Víťa po pauze způsobené zraněním kotníku nadhodil solidních 130 kg a Martin se dokonce pokusil o 135 kg, které však nedokázal vyrazit. A tím, že v trhu si vedl lépe první jmenovaný (Víťa utrhl 100 kg, Martin 97 kg) obsadili 5. respektive 6. místo.

V kategorii do 94 kg se představili poslední dva holešovští závodníci- Josef (autor článku) a Jan Kolařovi. Honza předvedl vyrovnanou bitvu o 3. místo, které nakonec i díky osobním rekordům (108+137) ukořistil. Já jsem bral závody spíše tréninkově vzhledem k nedávnému MS Akademiků. Šlo jen o to pohlídat si zlatou medaili a zbytečně se nezranit. Nakonec tedy stačilo utrhnout 122 a nadhodit 150, což vzhledem k výkonům na onom MS (126+168) nebyl velký problém.

Celá soutěž probíhala s velkou diváckou kulisou a téměř bez problémů. Jedinou smutnou zprávou bylo nepříjemné zranění Jakuba Gorného v posledním pokusu v nadhozu, což je velká škoda i vzhledem k tomu, že Jakub měl v říjnu reprezentovat ČR na ME do 20 let v Polsku. Bohužel zranění si nevybírá a tak mu alespoň přejeme brzké uzdravení.

Pohár Milana Luttera - Brno

24. Hexagonál - Nový Hrozenkov

Summer weightlifting games - Olomouc

České Akademické hry - Brno

MČR juniorů do 17 let - Horní Suchá

Komentář:

MČR do 17 let - Horní Suchá Z Holešova vyjeli dva zkušení závodníci a jedna závodnice. Zároveň s námi byla i jedna nezkušená závodnice ze Vzpírání Haná z.s., která s námi úzce spolupracuje. Hned v první skupině ve váze do 53 kg získala titul mistryně ČR 🥇Katka Šemnická s výkony 35 a 52 kilogramů. Dalším našim závodníkem byl Honza Sanétrník, který měl velmi komplikovanou úlohu, protože kvůli taktizování s váhou musel shodit do 69 kg, kde měl nadmíru těžkou konkurenci. Naštěstí díky své houževnatosti utrhl 94 a nadhodil 114, což mu stačilo na další zisk mistrovského titulu🥇. S poslední skupinou nastal čas i pro našeho nejtěžšího závodníka Honzu Koláře, který závodil ve váhové kategorii do 94 kg. Již po trhu utekl konkurenci o 15 kilo! Dohromady zvládl 103+123 kg, což mu zajistilo 6. titul Mistra ČR 🥇. Pro něj však teprve sezóna začíná, neboť se bude připravovat na ME do 17 let, které proběhne příští měsíc v Miláně (IT). Tak abych to shrnul 3 závodníci z Holešova a tři tituly 🥇🥇🥇 co víc chtít? 💪💪

MČR starších žáků - Sokolov

MČR juniorů a juniorek do 20 let

Komentář:

Letošní první juniorské mistrovství se uskutečnilo 19.5. v Boskovicích. Limity splnilo hned 6 holešovských závodníku a jedna závodnice, avšak na závody z různých důvodu (nemoc, zranění nebo třeba taková drobnost jako maturita) odjeli jen 3.

Jako první se představila Kateřina Šemnická, která v kategorii do 53 kg zvládla utrhnout 38 kg k nimž přidala v nadhozu dalších 54 kg. Ve dvojboji tak porazila svou soupeřku Nikolu Satmaryovou z Horní Suché o 3 kg, a protože se její jedinou přemožitelkou stala o 3 roky starší Veronika Handlová z Brna, vybojovala stříbrnou medaili.

V mužské části soutěže reprezentovali Holešov v kategorii do 85 kg dva závodníci- Jan Kolář a Vít Kořínek. Honza se momentálně připravuje na reprezentačním soustředění na ME do 17 let, které se uskuteční v Miláně. Na "republice" měl tak možnost si spravit chuť po nepovedeném druhém kole mužské ligy. V nových osobních rekordech 102 kg v trhu a 121 kg v nadhozu obsadil za zkušenějším Jakubem Drnecem druhé místo. Mimochodem 102 kg v trhu by ještě před půl rokem znamenalo nový český rekord starších žáků. Škoda, že se mu to nepovedlo dříve, než přestoupil do starší kategorie.

O dost napínavější zápletka se odehrávala v boji o třetí místo. Vít Kořínek si v trhu osobním rekordem 98 kg zajistil náskok 6 kg před Arnoštem Vogelem ze Vzpírání Haná. Jakmile oba závodníci zapsali v nadhozu platný základ (115 kg respektive 117 kg) začala vyrovnaná bitva. Na Víťových 115 kg potřeboval Arnošt 122 kg. Holešovský závodník si naložil na druhý pokus 120 kg, které zvládl a rozhodl se ještě přidat na 122 kg. Teď byla řada na Vogelovi, který 122 kg lehce přemístil, ale nevyrazil. Vít Kořínek měl tedy možnost navýšit svůj náskok ještě o další 2 kg a i tento pokus zvládl bez zaváhání. Vogel potřeboval po neplatném pokusu na 122 kg navýšit hmotnost činky na 129 kg, čímž by Kořínka o 1 kg porazil. Dalo by se říct nemožné, ale tento silák z Hané se namotivoval vidinou první mistrovské medaile a těžký pokus na 129 kg zvládl. Víťa si tak bude muset na medaili ještě chvíli počkat.

Celou soutěž řídil bezchybně jako vrchní rozhodčí holešovský závodník, trenér a masér Vladislav Doležel, který den před tímto mistrovství oslavil životní jubileum 50 let. Touto cestou bych mu chtěl ještě jednou pogratulovat.

2. kolo ligy mužů a žen - Holešov

Komentář:

Dějištěm II. ligy mužů a žen se stala ve druhém kole holešovská vzpírárna. Organizace byla sice náročná (závodilo 35 mužů a 29 žen), ale vše proběhlo hladce a zajištěna byla i kvalitní strava masitého typu z kuchyně vrchního grillmastera Lukáše Navrátila.

Soutěž začala ráno v 9:30 nástupem první skupiny mužů a skončila v 18:00 posledním pokusem druhé skupiny žen. Našim vzpěračům se až na vyjímky dařilo. Víťa Maruška předvedl svůj standardní výkon (106+142), když dosáhl na 291 bodů. Nejhodnotějšího bodového zisku (297 sb.) dosáhl David Stroupek, který vzal závod jako zkoušku před "regionálkama" na Crossfit Games v Berlíně. Daniel Kolář dosáhl za 112 v trhu a 125 v nadhozu na 280 sb. Velmi pěkný výkon předvedl Honza Sanétrník, kterému 95 v trhu a 116 v nadhozu stačilo na 274 bodů. Dalším členem družstva byl Jan Kolář, kterému se ovšem tento závod vůbec nepovedl. Zvládl jen 96+116, což je hluboko pod jeho možnosti. Chybí především technická vyspělost závodníka. Poslední tři jmenovaní (Kolář 2x a Sanétrník) se příští týden budou prát o medaile na MČR juniorů do 20 let v Boskovicích. Snad to alespoň jednou "cinkne". Posledním členem našeho družstva byl Lukáš Zdražil (96+116), který dosáhl na 252 sb. Tyto solidní výsledky stačili na celkové 2. místo, kdy Holešov (1399 sb.) dokázal porazit jen Třinec (1424 sb.).

Družstvo žen, sice nemáme, přesto se v soutěži představilo hned 7 kompletních družstev. Za zmínku stojí především výkon holek z Olomouce, které zatím vedou ligu s naprostým přehledem. S výkony, které předvádí by nejspíš mohli příští rok bojovat o medaile i v extralize.

2. kolo ligy juniorů - Boskovice

Soroksar Cup - Budapešť

1. kolo III. ligy mužů - Holešov

1. kolo II. ligy mužů - Třinec

1. kolo ligy juniorů - Zlín

1. kolo ligy MASTERS - Havířov

Memoriál J. Pešáta - Havířov

1. kolo ligy ml. a st. žáků - Holešov

facebook

Instagram

mapa